Søg
Close this search box.
Når du køber via vores links, kan vi tjene en kommission. Læs mere.
Test og anmeldelser

Bedste Weight Gainer i 2024: Vi Testede over 7 Forskellige

Bedste Weight gainer
Vi har undersøgt markedet og fundet frem til de 7 bedste weight gainers i 2024.
Bedste Weight gainer

Alle weight gainers købt og testet selv.

Tjek Fitness er dedikerede til at give dig objektive vurderinger og anmeldelser. Vores indhold er ikke påvirket af annoncører. Vi bruger datadrevne metoder til at evaluere produkter og virksomheder inden for proteinpulver, så alle bliver målt lige. Du kan læse mere om vores redaktionelle retningslinjer og metodologier for vurderingerne af proteinpulver.
Grundig Test og Analyse
- Anbefalinger lavet af rigtige mennesker
+ 1.000 DKK
+ 15 timer
+ 7 testede
Weight gainer er et brugbart kosttilskud, hvis du vil tage på i vægt. Er du en del af den digitale fitnessverden, har du nok hørt: “Gotta eat big to be big.” Men du har sikkert selv oplevet, hvor svært det kan være at spise flere tusinde kalorier hver dag.
Derfor vælger mange at bruge kaloriefyldte weight gainer shakes – det er simpelthen nemmere og hurtigere at drikke kalorier end at spise dem.
Men med så mange forskellige weight gainers på markedet, hvordan vælger du den rigtige? Den bedste weight gainer smager godt, opløses let, og har den rette blanding af protein, kulhydrater, og kalorier, uden unødvendige tilsætningsstoffer – og så skal prisen selvfølgelig også være rimelig.

For at finde frem til den bedste weight gainer har vi vurderet produkterne på næringsindhold, smag, opløselighed, pris, ingrediensliste, og firmaets troværdighed

Hurtigt overblik over de weight gainers:

Top 7 weight gainers bedst i test

BEDSTE WEIGHT GAINER I TEST

Bodylab Weight Gainer (1,5 kg)

Pris

229 DKK

Kcal / 100 DKK

2587 kcal

Bodylab Weight Gainer

4.93

/5

FORDELE

ULEMPER

TESTRESULTATER

Næringsindhold
5.0
Smag
4.9
Opløselighed
5.0
Værdi
4.9
Ingredienskvaliet
4.9
Firma
4.7

VORES VURDERING

Bodylab’s Weight Gainer er den bedste i weight gainer i vores test. Den klarer sig fremragende på alle parametre og har desuden det højest proteinindhold pr. 100 gram.

Smagen af Bodylabs Weight Gainer er virkelig lækker og minder meget om en ægte milkshake – især i jordbær- og chokoladevarianterne. Den opløses nemt i både mælk og vand, og jeg oplevede slet ingen klumper, hvilket altid er et plus.

Det er tydeligt, at Bodylab har gjort en indsats for at få smagen til at fremstå så naturlig som muligt. Der er ingen syntetisk bismag her, og det gør virkelig en forskel.

Dog vil jeg sige, at den stadig er på den søde side, hvilket måske kan være lidt for meget for nogle. Den indeholder trods alt sødemidler som sukralose. For mig var det dog ikke noget problem – shakesne ryger ned uden besvær.

Hvis du skulle tænke, at fordi det er en weight gainer, ville shakesne være tunge og svære at komme igennem, kan jeg bare sige, at det passer ikke.

En anden ting, der gør Bodylabs Weight Gainer til den bedste i test, er det praktiske. Du har fri fragt på køb over 99 DKK, og din pakke kommer indenfor 1-2 hverdage. Mange af de andre sider, skal du købe for over 200-500 kr for at få gratis fragt, og din weight gainer ender altså med at blive betydeligt dyrere.

BEDSTE HAVREBASERET WEIGHT GAINER

MyProtein Weight Gainer (1 kg)

Pris

357 DKK

Kcal / 100 DKK

2632 kcal

MyProtein Weight Gainer

4.70

/5

FORDELE

ULEMPER

TESTRESULTATER

Næringsindhold
4.7
Smag
4.7
Opløselighed
4.9
Værdi
4.4
Ingredienskvaliet
4.7
Firma
3.7

VORES VURDERING

MyProtein er den bedste havrebaseret weight gainer, og den er lavet på en hovedbase af havremel (63%). Brugen af havremel som kulhydratkilde, giver en mere stabil energifrigivelse, da havregryn er en langsom kulhydratkilde.

Den skiller sig ud ift. Bodylabs, som indeholder både maltodextrin, dextrose og sødmælkspulver, som giver hurtigt tilgængelige kulhydrater, men også lidt sukker.

Hvad er så bedst? En langsom eller hurtig kulhydratkilde? Det afhænger i høj grad af dine personlige præferencer.

Når det kommer til MyProtein’s Weight Gainer smag, må jeg bare sige, at smagsoplevelsen varierer en del afhængig af blandingsmetoden og smagsvarianten. Chokoladesmagen fungerer bedst i en smoothie eller blandet med mælk, for så får den milkshake-smagen, især da jeg tilsatte ingredienser som peanutbutter og banan. Jeg var dog ikke særlig stor fan af at blande det med vand, for det blev ret hurtigt grynet.

Det kræver lidt arbejde at blande ordentligt, for klumper kan opstå, især i vand. Det også derfor, at jeg vil anbefale at blande med mælk, eller måske endda bruge pulveret i en smoothie.

Personligt synes jeg, at jordbærvarianten var for kraftig i smagen og hurtigt blev lidt overvældende, hvorimod chokolade- og bananvarianten generelt fungerede bedre.

Det største problem med MyProtein er, at det er et engelsk firma og efter Brexit, ender du med at betale skatter og afgifter såvel som fragt ved mindre, du køber for over 500 kr. Det betyder altså bare, at prisen hurtigt bliver dyrere, end hvad du regnede med. Selve produktet er rigtig høj kvalitet, men forskellen i kvalitet mellem MyProtein’s weight gainer og de konkurrerende er oftest ikke høj nok til at retfærdiggøre prisforskellen.

BEDSTE WEIGHT GAINER AT KØBE I BULK

BioTechUSA Hyper Mass (1 kg)

Pris

149 DKK

Kcal / 100 DKK

2624 kcal

BioTechUSA Hyper Mass

4.75

/5

FORDELE

ULEMPER

TESTRESULTATER

Næringsindhold
5.0
Smag
4.6
Opløselighed
4.6
Værdi
5.0
Ingredienskvaliet
4.0
Firma
4.9

VORES VURDERING

BioTechUSA er den bedste weight gainer at købe i bulk, da du kan købe op til 4 kg beholdere. Derfor kan den være smart til dig, der vil købe billigt og én gang uden at skulle bekymre dig om at købe ny i den nærmeste fremtid.

Kigger vi på de gode ting ved BioTechUSA’s weight gainer, så er smagen er god og milkshake-agtig. Der er heller ikke noget at komme efter ved opløseligheden – her fandt jeg ingen klumper. Prismæssigt er den også konkurrencedygtig, især hvis du køber 4 kg versionen, får du meget for pengene.

Problemet med BioTechUSA’s weight gainer er ingredienskvaliteten. Selvom der står, at der er 30 g protein pr. 100 g, kommer det fra en blanding af forskellige proteinkilder som valleproteinkoncentrat, calciumkaseinat og valleproteinisolat. Det betyder, at proteinindholdet måske ikke er helt så effektivt, som det ser ud til, da nogle af disse proteiner optages hurtigere end andre.

Derudover har de også tilsat kreatin. Kreatin er selvfølgelig godt til styrketræning, men noget mange ikke er klar over, er, at det alligevel kan påvirke den målte proteinmængde pr. 100 gram. Det kan være en del af noget, der hedder “protein spiking,” hvor producenter tilføjer kvælstofholdige ingredienser som kreatin eller enkelte aminosyrer for at booste produktets målte proteinindhold.

Når laboratoriet måler proteinet, måles det ud fra kvælstofindholdet, så det kan få proteinmængden til at virke højere, selvom det ikke er reelle, komplette proteiner, som kroppen kan bruge til muskelopbygning. Det betyder, at du måske får mindre brugbart protein, end du egentlig regner med.

Bulk Mass Gainer (1 kg)

Pris

219 DKK

Kcal / 100 DKK

1721 kcal

Bulk Mass Gainer

4.21

/5

FORDELE

ULEMPER

TESTRESULTATER

Næringsindhold
5.0
Smag
4.3
Opløselighed
4.0
Værdi
3.3
Ingredienskvaliet
4.6
Firma
3.8

VORES VURDERING

Bulk’s weight gainer er havrebaseret ligesom MyProtein’s weight gainer, og de minder på mange måder minder faktisk om hinanden – og så alligevel ikke, for Bulks weight gainer er som en dårligere version af MyProtein’s weight gainer.

Min oplevelse med Bulks weight gainer var lidt en blandet omgang. Smagen var ok, men desværre lidt syntetisk og for sød efter min smag.

En af de største udfordringer for mig var dog opløseligheden. Når jeg brugte en shaker, var der ofte klumper tilbage, og konsistensen blev en smule grynet.

Opløseligheden blev først god, da jeg begyndte at bruge blenderen, men det burde altså ikke være nødvendigt at bruge en blender hver gang. Lugten var heller ikke den mes tiltalende, hvilket også trækker ned.

Forstå mig ret, produktet er overordnet fint, men jeg ville ønske, at både smagen og opløseligheden blev forbedret og kan ikke lade være med at tænke, at den bare er en dårligere version af MyProteins.

Prismæssigt klarer den sig heller ikke særlig godt.

BEDSTE MÅLTIDSERSTATTENDE WEIGHT GAINER

Optimum Nutrition Serious Mass (2,73 kg)

Pris

399 DKK

Kcal / 100 DKK

2596 kcal

Optimum Nutrition Serious Mass (2730 g)

4.34

/5

FORDELE

ULEMPER

TESTRESULTATER

Næringsindhold
2.7
Smag
4.7
Opløselighed
4.9
Værdi
4.9
Ingredienskvaliet
4.0
Firma
4.9

VORES VURDERING

Optimum Nutrition er den bedste måltidserstattende weight gainer, da den har en god blanding af vitaminer og mineraler, som mange af de andre weight gainers ikke har. Du kan vælge op til en 5,45 kg container, hvilket burde kunne holde dig kørende et godt stykke tid.

Jeg blev positivt overrasket af Optimum Nutrition’s weight gainer. Smagen er faktisk rigtig god – jeg har testet chokoladevarianten, og den smager lidt som en dessert, hvilket gør det nemt at få ned. Det føles heller ikke alt for syntetisk, så det er helt klart et plus.

Noget af det bedste ved den her gainer er opløseligheden. Når jeg bruger min shaker, er der ingen klumper, og den får en smooth konsistens, der ikke føles grynet, som jeg ellers har oplevet med andre weight gainers. Det gør det meget nemmere at drikke uden at skulle hive blenderen frem hver gang.

Optimum Nutrition’s weight gainer fungerer både godt til morgenmad og efter træning, især fordi den også bidrager med mikronæringsstoffer (vitaminer og mineraler), hvilket gør den til et alsidigt produkt.

Der er dog et par minusser, når det kommer til ingredienskvaliteten og næringsindholdet. Med kun 15 gram protein pr. 100 gram og hele 77 gram kulhydrater, har den et relativt lavt proteinindhold og meget højt kulhydratindhold sammenlignet med andre gainers.

Ingredienslisten er desuden ret lang, hvilket nok skyldes tilføjelsen af vitaminer og mineraler, men den virker stadig lidt omfattende. Derudover indeholder kreatin, hvilket kan være et tegn på “protein spiking” – altså at proteindelen reelt er lavere end deklareret, fordi kreatin er regnet med i det samlede proteinindhold.

Star Nutrition Supreme Mass (1,53 kg)

Pris

199 DKK

Kcal / 100 DKK

2967 kcal

Star Nutrition Supreme Mass (1,53 kg)

4.50

/5

FORDELE

ULEMPER

TESTRESULTATER

Næringsindhold
4.0
Smag
4.7
Opløselighed
4.8
Værdi
5.0
Ingredienskvaliet
4.6
Firma
3.3

VORES VURDERING

Star Nutrition Supreme Mass minder på mange måder om en lidt ringere version af Bodylabs weight gainer. Begge bruger samme kulhydratkilde (maltodextrin) og har en proteinkilde af høj kvalitet (valleproteinkoncentrat), uden alt for mange unødvendige ingredienser.

Men kigger man på makronæringsindholdet, så halter Star Nutrition lidt bagefter. Bodylabs har fx 10 g mere protein og 8 g mindre kulhydrat pr. 100 g, hvilket også i sidste ende resulterer i, at Star Nutrition’s weight gainer ikke får højere end 4,0 ud af 5,0 i næringsindhold.

Der er dog positive ting ved Star Nutrition’s weight gainer. Smagen – især mintchokolade – har en god balance mellem frisk mynte og sød chokolade, uden at det bliver for meget. Det minder om en milkshake og er virkelig nem at få ned, selv efter en træning. Opløseligheden er også i top. Pulveret opløses nemt i både vand og mælk, og jeg oplevede ingen klumper i shakeren. Hvis du bruger en blender, kan du tilføje ting som banan eller æggehvider for ekstra kalorier.

Men selvom smagen og opløseligheden er rigtig god, er den ikke nødvendigvis bedre end Bodylabs på disse punkter.

En anden ting er, at Bodystore – hvor man kan købe denne weight gainer – har en ret lav Trustpilot-score på 3,3. Så hvis kundeservice og levering er vigtigt for dig, kan det være en god idé at undersøge det lidt nærmere, inden du bestiller.

Nordic Choice Gainer (4 kg)

Pris

496 DKK

Kcal / 100 DKK

2951 kcal

4.14

/5

FORDELE

ULEMPER

TESTRESULTATER

Næringsindhold
2.2
Smag
4.3
Opløselighed
2.6
Værdi
5.0
Ingredienskvaliet
4.6
Firma
4.4

VORES VURDERING

Nordic Choice er havrebaseret, hvilket er en god ting, men det har til gengæld også det laveste proteinindhold pr. 100 g af alle weight gainers, som vi har testet.

Smagen og opløseligheden er udmærket men ikke noget, der får dig til at sige “wow”.

Taget i betragtning af alle de andre muligheder, har jeg svært ved at se en situation, hvor man ville vælge weight gaineren med lavest proteinindhold pr 100 g.

Gå Direkte Til

Sådan vælger du den bedste weight gainer

Guide til at finde den bedste weight gainer
Du vælger den bedste weight gainer ved først at overveje, hvorfor du ønsker at supplere din kost med weight gainer. Spørg dig selv:
  • Prøver du at tage på?
  • Vil du bygge muskler?
  • Ønsker du at forbedre din restitution?
  • Leder du efter et måltidserstattende kosttilskud i din travle hverdag?
Måske har du én bestemt grund, eller måske er det en kombination af flere faktorer.
Det vigtigste er først at finde ud af, om du overhovedet har brug for en weight gainer.

Derfor har du muligvis ikke brug for weight gainer

Weight gainer er ikke en mirakelkur, men faktisk blot proteinpulver blandet op med en kulhydratbase såsom havremel (blendet havregryn) eller Maltodextrin (et hurtigtoptageligt kulhydrat, der ofte bruges til at øge kalorieindholdet i kosttilskud).
Som du kan se på billedet, har både proteinpulver og weight gainer faktisk samme antal kalorier pr. 100 gram.
Forskellen mellem de to produkter ligger mest i forholdet mellem kulhydrater og protein.
I en weight gainer er en del af proteinet byttet ud med kulhydrater, fordi kulhydrater er billigere og nemmere at få fat i (tænk på brød, ris, havregryn osv.) sammenlignet med proteinkilder som kød og æg.
Det er også grunden til, at weight gainer typisk er billigere pr. 100 gram end ren proteinpulver, da kulhydraterne koster mindre.

Hvorfor skal jeg så vælge proteinpulver, hvis weight gainer er billigere?

Hvis du træner og gerne vil bygge muskler, er det ofte bedre at vælge proteinpulver, fordi det giver mere af det protein, som musklerne har brug for til at vokse.
Weight gainer er billigere pr. 100 gram, fordi der er flere kulhydrater i. Men hvis det bare handler om at få ekstra kalorier, kan du let få kulhydrater fra almindelige og billige madvarer som brød og havregryn.
I længden ville det altså oftest være billigere at købe proteinpulver.

I disse tilfælde er weight gainer praktisk

Har du svært ved at tage på, føler du, at du spiser mad hele tiden, vil du heller dikke kalorier, end at spise dem og er du villig til at betale lidt ekstra for bekvemmelighed?
Hvis du nikker ja til nogle af disse punkter, kan weight gainer helt sikkert give mening for dig.

Hvilken weight gainer er bedst ?

Bodylabs weight gainer er den bedste i test, da den er billig, har højt kalorie- og proteinindhold og smager godt.
Det vil dog altid være individuelt, hvad den bedste weight gainer for dig er.
Afhængigt af dine mål, så kan du kigge på proteinindhold, kulhydratkilde, vitaminer & mineraler osv. i hver enkelt weight gainer. På den måde finder du ud af, om weight gaineren stemmer overens med dine mål.
Lad os tage et kig på de mest almindelige grunde til at bruge weight gainer og vores anbefalinger til hver:

Jeg ønsker at tage på i vægt

Vi anbefaler
Bedste Weight Gainer til at tage på: Bodylab Weight gainer (1,5)
Køber du weight gainer for at tage på, er Bodylabs Weight Gainer et rigtig godt valg. Den har det højeste kalorieindhold pr. 100 gram af alle testet, hvilket hjælper dig godt på vej med at opnå det nødvendige kalorieoverskud.

Jeg ønsker muskelopbygning

Vi anbefaler
Bedste Weight Gainer til muskelopbygning: Bodylab Weight gainer (1,5)
Hvis dit mål er muskelopbygning, anbefaler vi Bodylab Weight Gainer. Den har det højeste proteinindhold pr. 100 gram blandt de nævnte produkter, hvilket er afgørende for muskelreparation og vækst efter træning.

Jeg ønsker forbedret restitution

Vi anbefaler
Bedste Weight Gainer til Restitution: MyProtein Weight Gainer (1 kg)
For bedre restitution efter træning er MyProtein Weight Gainer et solidt valg. Den er baseret på havremel, hvilket giver en langsom og stabil energifrigivelse.
Kombinationen af protein og komplekse kulhydrater hjælper med at genopbygge energidepoterne og reparere muskelvæv effektivt.

Jeg har en travl livsstil og har brug for et praktisk kosttilskud

Vi anbefaler
Hvis du har en travl hverdag og har brug for en måltidserstattende weight gainer shake, så du kan nå at få alle dagens kalorie ind, er Optimum Nutrition Serious Mass perfekt til dig.
Den har et højt kalorieindhold pr. portion, hvilket hjælper dig med at opnå det nødvendige kalorieoverskud. Desuden indeholder den vitaminer og mineraler, hvilket gør den velegnet som måltidserstatning.

Hvor mange kalorie skal jeg spise for at bulke?

Hvor mange kalorier, du har brug for er meget individuelt.
En undersøgelse viser dog, at mandlige bodybuildere i gennemsnit indtager 3.800 kalorier, når de bulker. Mens kvindelige bodybuildere indtager omkring 3200 kalorier.
Heldigvis, er det ikke særlig svært at finde ud af. Hos Tjek Fitness har vi lavet en super smart ligevægtsindtag (TDEE) beregner, hvor du kan se, hvor mange kalorier du skal indtage for at bulke, cutte eller beholde din nuværende vægt.
Beregn dit ligevægtsindtag med vores beregner. Find ud af hvor mange kalorier for cut og bulk
Prøv vores ligevægtsindtagberegner
Så inden du overbeviser dig selvom om, at du skal spise 5000 kalorier om dagen, så prøv lige at beregne dit ligevægtsindtag.